Can Móra o la victòria del masclisme

Ja fa setmanes, vas saltar la polèmica sobre la possible reconversió de Can Móra -propietat de la Penya- en una escola de l’Opus amb ensenyament “diferenciat”, un eufemisme per dir que es separarà l’alumnat per sexes.

La meva intenció era escriure en aquell moment, però vist que anaven sortint diferents reaccions i entrevistes, vaig preferir esperar-me a veure què es deia. Per sort, la gran majoria es posicionaven en contra, però m’ha cridat força alguns arguments que es donen a favor, com per exemple, els que aporta en Ferran Falcó. Segons el tinent alcalde, aquesta construcció no només ajudarà a la Penya, sinó que també aportarà uns nous equipaments a la ciutat.

Aquesta argumentació em sembla indignant. Quina mena d’equipaments tindrem senyor Falcó? Una escola que aplica teories masclistes de diferència de gènere que ja haurien d’estar superades? Un recinte que serà privat i que, per tant, només estarà disponible al servei d’uns pocs? I des de quan a això se li diu equipament?

Aquest no serà res més que un nou cas de destrucció de la Serralada de Marina que tant de moda s’ha posat a l’Ajuntament de Badalona. Quan no hi ha diners, requalifiquem una parcel·la d’aquella zona que en teoria han de protegir. I no només això, si no que a sobre la requalifiquem per a que uns integristes religiosos puguin aplicar les seves teories anacròniques i que tant ha costat i estar costant eliminar del pensament social.

I estic d’acord en que s’ha d’ajudar a la Penya, igual que s’ha d’ajudar a les entitats badalonines, que de vegades s’obliden, i no se’m pot acusar precisament de no ser verdinegre de cor, però sincerament, crec que anar requalificant terrenys del club per obtenir rèdits edificant el que sigui, no és el camí. Aquesta no és la meva Penya.

Un pensament sobre “Can Móra o la victòria del masclisme

  1. M’ha agradat molt la teva reflexió i la comparteixo plenament. Potser no tinc tot el cor en la Penya, però m’hi sento.

    Penso que no es pot permetre això. Com ja han dit molta gent, aquí hi ha un tuf d’especulació o alguna prevaricació o tràfic d’influències… No ho sé pas i caldrà buscar proves.

    Però, primer que ho expliqui el regidor d’urbanisme i alcalde tot alhora, cosí del primer tinent d’alcalde imputat en un cas d’adigsa.

    No són garanties ni de transparència ni de qualitat democràtica!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s