Perdoni, que puc votar?

Veient tot el que està passant aquests dies al voltant de les candidatures a les eleccions europees cada cop tinc més clar que l’únic que els hi falta a les autoritats espanyoles és limitar el dret a vot. I és que en aquesta suposada democràcia -que d’això en té poc- ara ja no hi ha cap tipus de llibertat per votar. Bé, de fet, sí, sempre i quan votis als que ells volen o consenteixen. És allò que va dir Henry Ford: “els meus compradors poden escollir el color del seu utilitari sempre i quan sigui negre”.

I és que, malgrat deien que la llei de partits “no il·legalitza persones ni idees sinó organitzacions”, amb els arguments que han donat per fer-ho amb Unidá Nacionalista Asturiana (UNA) i Iniciativa Internacionalista (II), es veu clarament que això no és així, sinó que darrera d’aquesta llei hi ha dues causes: la primera, motius electorals, com s’ha vist en el cas de les eleccions a Euskadi; i la segona, impedir que hi hagi  cap candidatura que defensi d’una manera contundent el trencament amb Espanya i amb el sistema, i més encara si aquesta es presenta a organisme internacionals i tenen opcions a tenir representació, no sigui cas que a fóra sapiguessin quin grau de “democràcia” hi ha aquí.

I és que, segons el Tribunal Suprem, el fet que 20 regidors d’ANB hagin avalat a UNA i que dues persones que havíen anat com a independents a llistes de l’ezquerra abertzale vagin a la llista d’II, és una clara vinculació amb ETA i el seu entorn. Em fa gràcia, perquè si comencem així, il·legalitzen a tots els partits. Perquè recordo que Euzkadiko Ezkerra, integrada dins el PSE, és l’antiga ETA-pm.. O que una de les membres de la llista amb la que s’ha justificat la seva il·legalització és germana d’un membre del mateix PSE… Si són exigents per uns, que ho siguin també pels altres.

Jo no és que sigui gaire tirat endavant per votar a les eleccions europees. No hi crec gaire en l’actual Comunitat Europea, i, per tant, si no veig alguna candidatura que em cridi molt l’atenció, ni hi vaig a votar. Però aquest any tenia clar que volia votar, i que ho faria a Iniciativa Internacionalista, una candidatura d’esquerres, independentista, rupturista i internacionalista. Però ara no només han il·legalitzat la llista, sinó que han restringit la meva “llibertat” en l’elecció de vot. I això és llibertat?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s