La Falange amenaça i Interior els hi ho permet

El proper 13 de setembre, dos dies després de la Diada de Catalunya que commemora la caiguda de Barcelona durant la Guerra de Successió el 1714 després del setge sofert, se celebrarà un aconteixement que podríem etiquetar com a històric. Per primera vegada des d’aquell moment, una part del poble català podrà decidir si vol ser independent o no. Aquest fet es viurà a Arenys de Munt, una petita població del Maresme on va ser aprobada una moció presentada per la CUP d’Arenys de Munt, a petició del Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació (MAPA) que demanava la celebració d’un referèndum popular sober la independència. A més, s’hi sumaren ERC, CiU i AM2000 (una EPM).

LA iniciativa està tenint molt bona acullida entre la població i  el nombre de voluntaris per a la consulta continua in crescendo.  Però ja sabem que aquests temes són tabús per certa gent. El PSC d’Arenys de Munt ja s’hi va abstenir en la moció (què passa, que no volen que la gent pugui espressar-se?) i els demés grups espanyolistes van començar a aixecar el crit al cel sobre secesionistes, subversius, rojos i separatistas, amb el discurset de sempre. Fins aquí, el que vindria a ser normal en aquests casos, o, si més no, una situació que no ens ha d’extranyar.

Però ara resulta que La Falange s’hi vol manifestar aquell mateix dia a Arenys en contra de la consulta. I més enllà d’estar-hi en contra, ha amenaçat directament. Sabent dels perills de tenir una manifestació d’aquests bretols nostàlgics d’un passat feixista, l’Ajuntament d’Arenys de Munt va demanar al Departament d’Interior que no autoritzés la manifestació, però aquest, en comptes de veure-hi el perill i la coacció que suposarà aquesta manifestació, l’únic que ha fet ha estat canviar el lloc de la convocatòria.

Ara resulta, doncs, que uns feixistes que tenen a les seves esquenes diverses denúncies i delictes per agressions i per atacs feixistes, poden manifestar-se tranquilament, malgrat que hagin llençat amenaces contra els votants i que no fagin fàstics a provocar greus disturbis. Ara bé, uns estudiants que lluiten per defensar una universitat pública no poden manifestar-se perquè apareixen 30 furgones d’antiaval·lots que els esbatussen i els persegueixen per tota Barcelona. Queda clar, doncs, que la impunitat cap els moviments feixistes cada cop és més gran, fins i tot per part d’aquells que es proclamen antifeixistes (oi senyor Saura i senyors d’ICV-EUiA?), tot per evitar que certes idees es vegin públicament i massivament reflexades. Idees que van en contra del sistema que ells, obertament o d’amagatotis, defensen i s’encarreguen de mantenir.

Ara és moment de donar-los una lliçó i fe’ls-hi veure que per més que deixin bordar a la ultradreta que tant els ha servit quan ells no han pogut actuar (vegi’s el cas de Guillem Agulló i la posterior impunitat dels seus assassins o els casos parapolicials dels GAL o el Batallon Vasco Español), nosaltres no ens amagarem i cridarem ben clar i ben alt que volem la independència del poble català. I ara us toca a vosaltres, arenyencs i arenyenques. Us toca ser l’exemple per moltes altres vil·les i ciutats.

3 pensaments sobre “La Falange amenaça i Interior els hi ho permet

  1. Sigui quina sigui l’afegitó a la ideologia independentista o l’adscripció partidista, tots hauríem d’anar a aquesta festa de la democràcia i de l’independentisme.
    Hem de ser molts i molts més que els quatre feixistes que pretenen provocar alderulls per desacreditar el sobiranisme català.

  2. M’imagino que és un dilema si prohibir o ser “més demòcrates que ningú”. Tot i així, no s’hauria d’autoritzar les dues el mateix dia.

  3. Retroenllaç: Quan la “democràcia” es desemmascara « Veus de Lluita – Blog d’en Sergi Caravaca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s