IndependènSÍA

Lema CUP

Lema de la Candidatura d'Unitat Popular per les consultes per la independència

Cartell consultes independència

Cartell de la coordinadora per la consulta sobre la independència pel 13-D

Demà, 13 de desembre de 2009, una part del nostre país farà una passa molt important. Demà, un total de 161 municipis i un total de 707.397 persones podran decidir sobre el futur del seu país de manera directa, o ho farien si fos vinculant. De fet, avui ja hi ha un poble –Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya-  l’està celebrant avui. I és que, un cop més, el nostre petit país, com ja ha fet d’altres vegades en la història, dóna un exemple de democràcia des de la base, convocant consultes sobre la independència convocades per plataformes ciudadanes, deixant enrere els partits clàssics que fins ara havien portat aquesta mena d’iniciatives a gran escala.

Cartell de Maulets Maresme

Cartell de Maulets Maresme animant a la participació a les consultes

I és precisament quan aquests partits més evidencien la manca de resposta a la demanda ciutadana, quan, en comptes d’apostar per la via independentista que teòricament defensen, o bé per la via de les consultes democràtiques, que també en teoria, defensen tots els partits -tret de, com és obvi. els partits d’ultradreta- , blandeixen una defensa de l’Estatut davant el Tribunal Constitucional, mantenint així una via, l’autonomista, que ja és part d’un passat mort i

enterrat, que la ciutadania pren la iniciativa i decideix tirar pel dret. Organitzant aquestes consultes democràtiques, on poden votar els majors de 16 anys -implicant doncs a la franja de 16 a 18 en aquesta consulta, que serà la seva primera votació- censats en el padró municipal -donant així opció als migrats, sempre oblidats pel sistema polític espanyols, a poder decidir com un ciutadà més que són- es dóna a més una lliçó a l’Estat Espanyol, preocupat sempre de mantenir la unitat del seu territori -hereva d’aquell “una grande y libre”- que intenta impedir o minimitzar la incidència de les consultes.

Però, per molts esforços que faci l’Estat per silenciar-les, la premsa internacional sí que està donant la importància queaquest procés mereix. La BBC ja ha fet un reportatge sobre les consultes a la comarca d’Osona -la comarca on més se’n fan-. alhora que aqusta mateixa cadena, juntament amb la televisió pública francesa cubrirà la notícia a diferents punts on es celebra el referèndum. Així doncs, el nostre país es situa al nivell d’altres nacions com el Quebèc o Escòcia, on ja  s’han celebrat consultes independentistes o bé s’hi celebraran, aquestes sí, oficials i vinculants.

Cartell de la CUP

Cartell de la CUP Nacional demanant el vot afirmatiu a les consultes

Malgrat tenir algunes discrepàncies amb el redactat d’algunes de les preguntes, que només tenen en consideració una

part de la nació -quan, recordem, a les Illes es comença a plantejar fer també consultes, com al País Valencià, i a la Catalunya Nord es vol fer el mateix, però per crear un departament propi-, o  per imposar un tipus de model -amb la integració del nou estat a una Unió Europea dels Estats i del gran capital-, crec que és molt important participar en aquesta oportunitat que se’ls hi brinda a aquestes 707.397 persones. I a la resta, als que vivim en ciutats on no hi ha consulta, també els convido a anar a la població amb consulta que tinguin més a la vora i participar en aquesta festa que se li diu democràcia, que se li diu participació i que se li diu independència!

I també els dic precisament als que no tenen -o tenim, millor dit- l’oportunitat de votar en el nostre poble o ciutat, a engegar plataformes per poder-ho fer, perquè no ens ha de fer cap mena de por el resultat i perquè, de fet, no ens fa por. Perquè el que volem és poder decidir lliurement la independència del nostre poble i perquè estem donant una lliçó molt forta a moltíssima gent i molts pobles i estats.

I, finalment, als badalonins, us animo a acudir el dimecres 16 a tres quarts de 8 del vespre al Casal Independentista Antoni Sala i Pont, on la Candidatura d’Unitat Popular de Badalona celebrarà un acte sota el títol “El poble decideix – valoració de les consultes per la independència” on hi participaran Agustí Barrera -historiador, fundador del PSAN i membre de la CUP d’Arenys de Munt-, Manel Muns -membre de la comissió ciutadana Tiana Decideix– i Marc Sallas- membre de la CUP de Badalona i del Secretariat Nacional de la CUP-, on valoraran el procès de les consultes i els seus resultats.

Cartell Valoració 13D

Cartell de l'acte convocat per la CUP de Badalona el 16 de desembre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s