Diversitat a les aules: el nou objectiu del populisme xenòfob d’Albiol

Sant tornem-hi. Sembla que a l’Albiol no li ha bastat convertir els mitjans públics -tret de contades i valentes excepcions- en serveis de propaganda personal i/o de partit ni començar amb la fórmula de “queda inaugurado este pantano” que a menys de 100 dies de les eleccions torna amb el missatge xenòfob de sempre.

Després d’anys amb la cantarella d’igualar immigració a inseguretat i de 4 anys de govern en que ha assegurat reduïr-la, i amb les grans promeses incomplertes, ara vincula directament les mancances educatives amb la immigració proposant una reforma del mapa escolar perquè actualment es “condemna als nens autòctons a anar a l’escola amb estrangers“. Més enllà de l’anècdota que faci la proposta després dels 4 anys de govern, la proposta i, sobretot, el per què la vol fer és preocupant, tot i que no sorprenent.

Per començar, estableix una divisió segons origen que estén a a segones o terceres generacions -però evidentment només en els casos de migració de fora l’estat espanyol- que ja deixa entreveure un tic procedent dels antecedents polítics del PP.

L’afirmació, a més, no està fonamentada amb cap dada o argumentació, no perquè se l’hagi estalviada, sinó perquè no existeix. Com s’explica si no que un dels sistemes educatius més lloats, el canadenc, ho sigui amb un país on el 20% de la població és nascuda fora de Canadà, molt superior al percentatge de població immigrant a Badalona? Doncs, evidentment, perquè la diversitat no té res a veure amb la qualitat a l’ensenyament, sinó que els problemes a l’educació pública responen a les retallades patides amb l’excusa de la crisi -mentre es rescataven bancs i empreses privades- i a la manca d’una política educativa feta exclusivament sota criteris pedagogs i no als interessos i creences de cada partit que arriba al govern.

Igual de preocupant és que l’alcalde pensi en canviar el mapa escolar de la ciutat només pel criteri de que els pares dels nens “autòctons” puguin escollir que els seus fills no vagin amb “estrangers” quan la ciutat ja pateix problemes de saturació de molts centres precisament per no implementar una política d’educació de proximitat. És a dir, en comptes de proposar mesures que solucionin els problemes de la ciutat, proposa mesures que encara els empitjorarien. Sembla que la recepta fa pudor de socarrim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s